فیلتر محصولات

سختی گیر پکیج

تعداد

    سختی گیر پکیج

    سختی گیر پکیج دستگاه هایی هستند که معمولاً روی لوله آب سرد ورودی پکیج نصب شده و وظیفه آنها جلوگیری از تشکیل و یا حتی از بین بردن رسوبات در تجهیزات و لوله های حاوی آب گرم در سیستم تأسیسات منزل هستند.

    با توجه به سختی بالای آب و تشکیل رسوب در تجهیزات از جمله مبدل حرارتی، آبگرمکن و ... و مشکلات ناشی از آنها از یک طرف و افزایش استفاده از پکیج در منازل برای تولید آب گرم، باعث شده  تا امروزه خرید و استفاده از رسوب گیر پکیج در بسیاری از منازل و توسط مصرف کنندگان مورد توجه قرار گیرد.

    مشکلاتی که سختی آب و به تبع آن رسوب درون تجهیزات و لوله ها به وجود می آورند، در طول زمان قابل توجه بوده و از مهمترین آنها می توان موارد زیر را برشمرد:

    - از آنجائیکه تشکیل رسوبات آهکی ناشی از سختی آب در مبدل حرارتی باعث کاهش جدی میزان انتقال حرارت می رود (با تشکیل لایه رسوب کربنات کلسیم با ضخامت 25 میلیمتر، انتقال حرارت به میزان 95% کاهش می  یابد!)، گرمایش آب بخوبی انجام نشده و انرژی بسیار بیشتری برای گرم شدن آب مصرف می شود.

    - حرارت بالای روی صفحات مبدل به دلیل کاهش راندمان گرمایشی، باعث داغ شدن تدریجی سطح مبدل شده و عمر مفید آن را کاهش می دهد. لذا پس از مدت کوتاهی می بایست مبدل حرارتی پکیج تعویض شود.

    - مشکلات ناشی از وجود رسوب و حرارت بیش از حد، ممکن است باعث خرابی و دادن کد خطا در پکیج شده و یا حتی در مواردی باعث از بین رفتن شرایط گارانتی پکیج شود.

    - رسوب با بستن مسیر عبور آب باعث افت فشار آب خروجی پکیج می شود.

    - اسید شویی بعنوان راهکار سریع حذف رسوب، پر دردسر و هزینه بر بوده و در ضمن، عمر تجهیزات را کاهش میدهد. 

    با توجه به مشکلات شمرده شده، یکی از ساده ترین راهکارها، استفاده از سختی گیر پکیج است. 

    دستگاه های رسوب گیر پکیج بر اساس عملکرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در این مقاله بنا داریم به مهمترین انواع آنها پرداخته و ضمن تشریح روش کار آنها، مزایا و معایب هر روش نیز در مقایسه با سایر روشها مورد بررسی قرار گیرد.

     

    رسوب گیر پکیج پلی فسفات

     

    استفاده از رسوبگیر پکیج پلی فسفات یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین روش های پیشگیری از رسوب و رسوب زدایی در پکیج محسوب می شود.

    پلی فسفات، سالهای سال جهت جلوگیری از رسوب گذاری در سیستم های مختلف تصفیه آب صنعتی و شهری و به اشکال مختلف جامد و مایع مورد استفاده قرار می گرفته است.

    اساس کار رسوب گیر پلی فسفات بر مبنای واکنش شیمیایی ترکیب کلسیم با پلی فسفات است. با تزریق پلی فسفات در داخل آب، یونهای کلسیم قبل از ترکیب با یون کربنات و تشکیل رسوب کربنات کلسیم، با فسفات ترکیب شده و تشکیل فسفات کلسیم می دهد. فسفات کلسیم در آب محلول بوده و باعث رسوب گذاری نمی شود.

    در واقع وقتی از رسوبگیر پلی فسفات استفاده می شود، سختی آب از بین نمی رود بلکه بصورت معلق در آب بوده و رسوب نمی کند.

    البته نکته مهمی که در مورد پلی فسفات در خصوص مصرف آب خانگی می بایست مد نظر قرار گیرد، استفاده شرب از آبی است که داخل آن پلی فسفات وجود دارد. در صورتیکه از آب حاوی پلی فسفات برای شرب استفاده می شود، می بایست دقت داشت که پلی فسفات استفاده شده از نوع گرید خوراکی بوده و حتی الامکان دارای استاندارد NSF 60 باشد.

    کارتریج های پلی فسفات استفاده شده در رسوب گیرهای پکیج پلی فسفات دارای عمر مفید بالایی بوده و تنها کافی است تا هر سال یکبار تعویض شوند.

    شما در کلیپ زیر می توانید با اساس کار و مزایای استفاده از رسوب گیر پلی فسفات بیشتر آشنا شوید:

     

     

     

    رسوب گیر پکیج مغناطیسی

     

    یکی دیگر از روشهای پیشگیری از رسوب گیری، استفاده از میدان مغناطیسی است. اثری که میدان مغناطیسی روی رسوب گذاری دارد، از طریق تغییر شکل کریستالهای کربنات کلسیم است. شکل کریستالی کربنات کلسیم که رسوب گذار است، کریستال "کلسیت" می باشد.

    مشاهدات آزمایشگاهی نشان داده است که با عبور آب از میدان مغناطیسی، شکل کریستال کربنات کلسیم از حالت "کلسیت" به شکل کریستال "آراگونیت" که نوعی دیگر از کریستالهای کربنات کلسیم است، تبدیل می شود. کریستال "آراگونیت" در آب رسوب نکرده و نهایتاً بصورت لجن از داخل سیستم لوله کشی و تجهیزات براحتی قابل تخلیه می باشد.

    میدان مغناطیسی معمولاً توسط یک عدد یا یک جفت آهن ربای دائمی ایجاد می شود. رسوب گیرهای مغناطیسی پکیج بسته به نوع طراحی می توانند در مسیر و یا دور لوله بسته شوند.

    برای آشنایی بیشتر یا نحوه کار و نصب دستگاه های رسوب گیر مغناطیسی می توانید کلیپ زیر را مشاهده کنید:

     

     

     

     

    رسوب گیر پکیج الکترومغناطیسی

     

    اساس کار رسوب گیر پکیج الکترومغناطیسی مانند مدل مغناطیسی است با این تفاوت که بجای استفاده از آهنربای دائمی، از جریان الکتریکی برای تولید میدان مغناطیسی استفاده می شود. این بدان معناست که رسوب گیر الکترومغناطیسی دائماً به برق متصل است که البته با توجه به مصرف برق کم، جای نگرانی از بابت هزینه وجود ندارد.

    امواج الکترو مغناطیسی ایجاد شده توسط رسوب گیر پکیج الکترومغناطیسی نسبت به مدل مغناطیسی قوی تر بوده و از نظر تأئیرگذاری، فاصله و عدم افت عملکرد نسبت به مدل های مغناطیسی برتری دارند.

    روش کار و نصب رسوبگیر الکترومغناطیسی به سادگی مدل مغناطیسی بوده و برای آشنایی بیشتر می توانید کلیپ زیر را مشاهده کنید:

     

     

     

    whatsapp