چهار کار مهم برای نگهداری جکوزی

برای اینکه بتوانید از جکوزی خود بیشترین لذت را ببرید، باید در نگهداری و تمیز نگه داشتن آب آن دقت بسیار زیادی به خرج دهید. در این مقاله، تلاش شده است تا چهار کار مهم و تأثیرگذاری که برای نگهداری مناسب جکوزی توصیه می شود را بررسی کرده و راهنمایی های لازم در خصوص دلایل و نحوه انجام آنها را ارائه کنیم:

 

1- حفظ تعادل شیمیایی آب جکوزی

 

همواره به یاد داشته باشید که شرایط آب استخر با آب جکوزی متفاوت است. دمای آب جکوزی معمولاً در بازه 36 تا 40 درجه سانتیگراد قرار دارد و این در حالی است که دمای آب استخر، معمولاً در محدوده 24 تا 29 درجه سانتیگراد تنظیم می شود. همانطور که می دانید، دمای آب بالاتر، یعنی امکان و احتمال رشد و تکثیر بیشتر میکروارگانیسم ها مانند انواع باکتری و ویروس در آب. علاوه بر این، دمای بالای آب در جکوزی، باعث باز شدن بیشتر حفره های پوست بدن انسان شده و احتمال بروز بیماری های پوستی را برای شناگران افزایش می دهد.

 

ضدعفونی آب جکوزی

 

کلر، پرکاربردترین ماده ضدعفونی کننده آب جکوزی به شمار می رود. در قدم اول، حتماً یک تست کیت اندازه گیری کلر برای جکوزی خود تهیه کنید. میزان کلر جکوزی خود را هفته ای سه مرتبه و یا هر بار پیش از استفاده و پس از آن اندازه بگیرید. حتی می توانید اعداد خوانده شده را در یک چک لیست منظم وارد کرده و آنرا نگه دارید. میزان کلر مناسب برای جکوزی، می بایست در محدوده 1.5 تا 3 ppm باشد.

 

کنترل pH آب جکوزی

 

مانند کلر، PH آب جکوزی را نیز هفته ای سه مرتبه و یا هر بار پیش از استفاده و پس از آن بوسیله تست کیت اندازه گیری PH اندازه گیری کنید. اگر این کار را منظم انجام دهید، از میزان تغییر PH و حتی کلر، پس از استفاده و خارج شدن 3 یا 4 نفر از جکوزی، تعجب خواهید کرد! میزان ایده آل PH آب جکوزی، بین 7.2 تا 7.6 است. عدد PH بالاتر و یا پایینتر از این مقادیر، می تواند باعث بروز مشکلاتی شود که در جدول زیر به برخی از آنها اشاره شده است:

 

میزان بالای PH

میزان پایین PH

کاهش اثربخشی مواد ضدعفونی کننده

کاهش اثربخشی مواد ضدعفونی کننده

کدر شدن آب

خوردگی در فلزات و تجهیزات

رسوب گذاری

ناراحتی چشم و پوست

افزایش نیاز به بک واش و یا شستشوی فیلتر

از بین رفتن و لکه دار شدن سطوح

ناراحتی چشم و پوست

کاهش قلیائیت آب

 

برای کاهش PH آب جکوزی و یا افزایش آن، می توان از مواد شیمیایی مخصوص این کار، استفاده کرد.

توجه: پیش از اضافه کردن هرگونه ماده شیمیایی جهت کنترل PH آب جکوزی، می بایست ابتدا میزان “قلیائیت” آب اندازه گیری و تنظیم شود. دلیل این توصیه، در بخش زیر آورده شده است.

 

کنترل قلیائیت آب جکوزی

 

علیرغم اهمیت کنترل PH آب جکوزی، باید توجه داشت که کنترل قلیائیت آب جکوزی از آن هم مهمتر است. میزان قلیائیت آب، نشانگر میزان مقاومت آن در برابر تغییر PH است. میزان قلیائیت مناسب آب جکوزی، بین 80 تا 120 ppm است. البته باید توجه داشته باشید که مواد شیمیایی کاهش دهنده PH، باعث کاهش قلیائیت آب جکوزی هم خواهند شد. بالا و یا پائین تر بودن میزان قلیائیت آب نسبت به بازه ذکر شده، باعث بروز مشکلاتی خواهد شد که نمونه هایی از آنها در جدول زیر آورده شده است:

 

میزان بالای قلیائیت

میزان پایین قلیائیت

مقاومت بالا در برابر تغییر PH

تغییرات و نوسان شدید PH

کدر شدن آب

خوردگی در فلزات و تجهیزات

رسوب گذاری

ناراحتی چشم و پوست

ناراحتی چشم و پوست

 

کاهش اثربخشی مواد ضدعفونی کننده

 

 

کنترل سختی آب جکوزی

 

میزان سختی کل آب جکوزی (یا سختی کلسیمی)، نشاندهنده میزان املاح و مواد معدنی موجود در آب، مخصوصاً کلسیم و منیزیم است. وجود میزان مشخصی از سختی در آب لازم است. زیرا آبی که میزان املاح در آن خیلی کم باشد، تمایل شدیدی به خورندگی مواد فلزی مانند مس، آلومینیوم و آهن خواهد داشت که نتیجه آن ایجاد خوردگی در سیستم لوله کشی و تجهیزات استخر می شود. میزان سختی قابل قبول در آب جکوزی، بین 150 تا 250 ppm می باشد. مانند سایر پارامترهای اشاره شده، بالاتر و یا پائین تر بودن سختی آب نسبت به میزان مشخص شده نیز باعث مشکلاتی از جمله موارد زیر می شود:

 

میزان بالای سختی

میزان پایین سختی

رسوب گذاری روی سطوح

خوردگی و از بین رفتن لوله ها و تجهیزات فلزی جکوزی

کدر شدن آب

به وجود آمدن کف در آب

 

برای اندازه گیری سختی آب جکوزی، می توانید از تست کیت سختی آب استفاده کنید.

 

انواع تست کیت سنجش کیفیت آب

 

2- هر سه ماه، جکوزی را تخلیه کنید.

یک برنامه زمانی منظم سه ماهه برای تخلیه آب جکوزی خود در نظر بگیرید. کافی است که چند ساعت یک روز تعطیل خود را در هر سه ماه به این کار اختصاص دهید. اما انجام منظم این کار، در بالا بردن کیفیت آب جکوزی بسیار مؤثر است. البته این پیشنهاد سه ماهه، بسته به سایر عوامل موجود مانند تعداد نفرات استفاده کننده از جکوزی، وضعیت فیلتر جکوزی و همینطور تعادل شیمیایی آب جکوزی می تواند تغییر کرده و مثلاً دو ماهه یا چهار ماهه باشد. اما به هر صورت، هر بازه زمانی را که انتخاب می کنید، سعی کنید حتماً به آن پایبند بوده و در انجام آن استمرار داشته باشید.

 

3- پیش از ورود به جکوزی، حتماً دوش بگیرید.

تمیز بودن بدن افرادی که وارد جکوزی می شوند، یک عامل بسیار مهم و تعیین کننده در نگهداری و کیفیت آب جکوزی است. بدن انسان پیش از دوش گرفتن، دارای مقدار زیادی چربی، آلودگی و مو است. ورود این مواد به جکوزی، بار زیادی را به فیلتر جکوزی وارد کرده و مصرف مواد ضدعفونی کننده را نیز افزایش می دهد. گرفتن یک دوش سریع پیش از وارد شدن به جکوزی، تا حد زیادی می تواند باعث جلوگیری از مشکلات فوق شود.

 

4- پس از استفاده از جکوزی، آن را شوک ضدعفونی دهید.

انجام این کار پس از هر بار استفاده از جکوزی، تأثیر بسیار مثبتی روی کیفیت آب جکوزی داشته و باعث کاهش بو و آلودگی ها می شود. پس از خروج از جکوزی، ابتدا PH آب جکوزی را اندازه گیری کنید. اگر PH آب جکوزی، بالاتر از 7.6 بود، ابتدا با اضافه کردن ماده شیمیایی کاهش دهنده PH، آن را تنظیم و بعد از ماده شوک ضدعفونی کننده استفاده کنید. شوک ضدعفونی در PH پایین، بهتر و مؤثرتر عمل خواهد کرد.

   

انواع مواد شیمیایی استخر

نوشته شده توسط : محمدرضا برابی
منبع : www.poolcenter.com | www.spacare.com

نظرات

CAPTCHA reload_32
دسته بندی مقالات
whatsapp