روش نصب دستگاه ضدعفونی کننده آب UV

 

موارد عمومی نصب دستگاه UV

 

- دستگاه هم بصورت افقی و هم بصورت عمودی قابل نصب می‌باشد. در نصب دستگاه بصوت عمودی، به سه نکته می‌بایست دقت شود:

1- در نصب عمودی، جریان ورودی آب از پایین به بالا باشد تا ضدعفونی بهتر انجام شده و هواگیری اولیه هم راحت‌تر انجام شود.

2- درپوش دستگاه یووی که محل اتصال کابل به لامپ است، حتماً در سمت بالای دستگاه قرار داشته باشد.

3- در بالای دستگاه، مانعی برای زمان خارج کردن لامپ و شیشه کوارتز برای سرویس و یا تعویض وجود نداشته باشد.

- براکت‌های نگهدارنده و یا ساپورت‌های مناسب جهت قرارگیری دستگاه را روی دیوار و در محل مناسب نصب کنید.

- بعد از نصب براکت، دستگاه را روی آن قرار دهید.

- برای روشن شدن دستگاه می‌بایست از برق شهری 220 ولت تکفاز با فرکانس 50 هرتز استفاده نمود.

- هیچگاه نباید لامپ یووی بدون جریان آب در دستگاه روشن بماند. در اینصورت، احتمال سوختن لامپ و آسیب به قطعات آب‌بندی، اورینگ‌ها و درپوش‌های انتهایی شیشه کوارتز به شدت افزایش می‌یابد. برای این منظور، پیشنهاد می‌شود برق ورودی دستگاه از کنتاکتور پمپ آب خط، تأمین شود. درصورت عدم دسترسی به پمپ آب، می توان از فلوسوئیچ هم برای فرمان به لامپ دستگاه در زمان قطع و وصل جریان استفاده کرد.

- در سیستم‌هایی که برای تأمین فشار خط از پمپ و ست کنترل استفاده شده است، بهتر است از یک سوئیچ تأخیری برای جلوگیری از روشن و خاموش شدن متوالی لامپ در بازه‌های زمانی کوتاه استفاده کرد. این روشن و خاموش شدن متوالی، احتمال آسیب و کاهش طول عمر لامپ را افزایش می‌دهد.

- در زمان بازکردن چسب درب غلاف‌های محافظ و خارج کردن لامپ و شیشه کوارتز، کاملاً مراقب خارج شدن ناگهانی، افتادن، ضربه دیدن و شکستن این تجهیزات حساس باشید.

- از تماس دست با لامپ و شیشه کوارتز در زمان نصب دستگاه حتی‌الامکان خودداری شده و حتماُ از یک دستمال تمیز برای گرفتن و جابجایی آنها استفاده کنید. در صورت تماس دست با لامپ یا شیشه کوارتز، قبل از قرار دادن آنها در دستگاه از یک دستمال کاغذی یا پنبه تمیز آغشته به الکل یا محلول شیشه پاک‌کن برای تمیز کردن آنها استفاده شود. این کار برای افزایش اثربخشی ضدعفونی بسیار ضروری است.  

هشدار: برای جلوگیری از آسیب دیدن لامپ به دلیل نوسان برق، حتماً از یک دستگاه UPS در اتصال برقی ترانس استفاده کنید.

هشدار: هیچگاه با چشم غیر مسلح و بدون پوشش و کاور کردن مناسب چشم و صورت، مستقیماً به لامپ روشن یووي نگاه نکنید.

 

مراحل نصب دستگاه UV

 

- درپوش‌های دو سمت دستگاه را باز کنید.

- شیشه کوارتز را به آرامی از غلاف محافظ آن خارج کرده، آن را به استفاده از یک دستمال کاغذی تمیز آغشته به الکل یا محلول شیشه‌شور تمیز کرده و به آرامی از یک سمت وارد بدنه دستگاه کرده و در جای خود قرار دهید.

- اورینگ‌های آب‌بندی شیشه‌های کوارتز را در دو طرف شیشه کوارتز و نقطه تماس با بدنه دستگاه قرار دهید تا کاملاً آب‌بندی شوند.

- درپوشی که انتهای آن بسته است را در سمتی که انتهای بسته شیشه کوارتز خارج شده است، بسته و درپوش دیگر را در سمت دیگر دستگاه ببندید.

هشدار:  برای سفت کردن درپوش‌ها به هیچ عنوان از ابزار استفاده نکرده و از وارد کردن فشار بیش از حد به آنها جلوگیری کنید. این کار ممکن است باعث شکستگی شیشه کوارتز شود. سفت کردن درپوش‌ها فقط می‌بایست با دست انجام شود.

- لوله‌کشی انجام شود و آب به‌وسیله پمپ در نظر کرفته شده در داخل دستگاه به جریان بیفتد. جریان آب از داخل دستگاه حداقل 2 ساعت جریان داشته باشد تا از عدم وجود نشتی در دستگاه و اتصالات آن اطمینان حاصل کنید.

- پس از اطمینان از عدم نشتی، لامپ یووی را به آرامی از غلاف محافظ آن خارج کرده، آن را به استفاده از یک دستمال کاغذی تمیز آغشته به الکل یا محلول شیشه‌شور تمیز کرده و به آرامی از یک سمت وارد شیشه کوارتز نصب شده در دستگاه کنید. به جهت قرارگیری لامپ برای اتصال به فیش برق متصل به ترانس دقت داشته باشید.

هشدار:  در زمان قرار دادن لامپ در دستگاهی که بصورت عمودی نصب شده، به هیچ عنوان لامپ را تا لحظه آخر رها نکنید. زیرا ممکن است با ضربه به شیشه کوارتز برخورد کرده و لامپ یا شیشه کوارتز آسیب ببینند.

- پین‌های روی لامپ را داخل فیش کابل متصل به ترانس دستگاه کنید.

- دوشاخه ترانس را به برق بزنید.

- ترانس در محلی خشک و دور از رطوبت و یا ریزش آب از سایر تجهیزات و لوله‌ها نصب شده و برای جلوگیری از آسیب بوسیله نوسانات برق، حتماً از یک دستگاه محافظ برق (UPS) هم استفاده کنید.

- روی ترانس یک چراغ نشانگر وجود دارد که در زمان روشن بودن لامپ به رنگ سبز و در زمان سوختن لامپ به رنگ قرمز در می‌آید.

 

دیاگرام نصب دستگاه UV

 

دیاگرام-نصب-یووی-افقی

 

دیاگرام-نصب-یووی-عمودی

 

 

نگهداری و سرویس دستگاه UV

 

- همانطور که گفته شد، ترانس دستگاه‌های سری Eco دارای چراغ نشانگر بوده و زمانی که لامپ دستگاه مشکلی داشته و یا سوخته باشد، بصورت خودکار به رنگ قرمز در می‌آید. در این مواقع در صورتی که ایراد از لامپ باشد، لامپ را تعویض نمائید.

- قبل از شروع هرگونه سرویس، تعمیرات و یا تعویض قطعات دستگاه یووی، ابتدا برق اصلی ورودی دستگاه و یا تابلو کنترل را قطع کنید.

- هر شش ماه یکبار، شیشه‌های کوارتز را به آرامی و با احتیاط از جای خود خارج و با اسید رقیق شده یا مواد جرمگیر رقیق و مواد شوینده شستشو و تمیز کنید. البته بازه زمانی این کار ممکن است با توجه به آلودگی، کدورت و میزان املاح و سختی موجود در آب، کوتاه‌تر باشد.

- جهت اطمینان از عدم نشتی آب به داخل قطعات دستگاه یووی، توصیه می‌شود که اورینگ‌های شیشه‌های کوارتز دستگاه یووی حداکثر هر 18 ماه یکبار با اورینگ‌های جدید تعویض شوند.

- با توجه به ته‌نشینی رسوبات روی شیشه کوارتز در طول زمان و امکان عدم بازگشت کیفیت اولیه به شیشه‌های کوارتز (حتی با تمیز کردن بصورت دستی)، توصیه می‌شود شیشه‌های کوارتز هر 24 تا 36 ماه با شیشه‌های کوارتز جدید جایگزین شوند.

- طول عمر لامپ‌های یووی را 7000 ساعت در نظر بگیرید. در دستگاه‌های سری Eco که فاقد تایمر هستند، توصیه می‌شود نهایتاً هر سال یکبار لامپ این دستگاه‌ها تعویض شوند تا اثربخشی لازم در ضدعفونی آب را داشته باشند.


نظرات

CAPTCHA reload_32
whatsapp